Nieuws

Ook als ambulancedienst hebben wij te maken met het nieuwe Corona-virus. Wij hebben hier ons zo goed mogelijk op voorbereid. We volgen de landelijke protocollen en waar nodig wordt gebruik gemaakt van beschermende kleding en middelen. Ook houden we de actuele ontwikkelingen in het oog en volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Vragen over Corona?

Wilt u meer weten over Corona? Kijkt u dan op de website van het RIVM of bel het landelijke informatienummer 0800-1351 (08.00-20.00 uur).

Vanaf woensdag 4 december 12.00 uur worden ook brandweereenheden gealarmeerd voor het bieden van hulp bij reanimatie. Brandweer Gooi en Vechtstreek heeft een fijnmazig netwerk van kazernes en honderden opgeleide medewerkers die weten hoe te handelen bij een reanimatie. Ze kunnen snel vanuit de kazerne met een AED-apparaat ter plaatse zijn en zo de hulp aan het slachtoffer alvast opstarten in afwachting van de ambulance. Immers: elke seconde telt!

Joop Huizing, hoofd vrijwilligers bij Brandweer Gooi en Vechtstreek en projectleider AED: “Het was al langer een wens van beide organisaties om intensiever te gaan samenwerken op dit gebied en we sluiten zo ook mooi aan op de werkprocessen in Veiligheidsregio Flevoland waarmee we sinds woensdag 4 december een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten. Aangezien onze brandweermensen al opgeleid zijn en in het opleidingsprogramma ook aandacht wordt besteed aan ‘levensreddende handelingen’ is er geen apart opleidingstraject nodig en kunnen we nu al meteen beginnen met deze aanvullende hulpverlening!”

Ook René Ton, Directeur Regionale Ambulancevoorziening Gooi en Vechtstreek is blij met deze samenwerking: “Als ambulancedienst hebben we af en toe een langere aanrijtijd dus het is een goede zaak dat de brandweer ook zo snel mogelijk uitrukt. Als zij eerder ter plaatse zijn, kunnen zij al direct hulp bieden in afwachting van onze komst. Zodra onze ambulance gearriveerd is, neemt de verpleegkundige de reanimatie over en zorgt voor verder medische hulp.”

Al met al een goede zaak dat er samengewerkt wordt want zo krijgen de inwoners van onze regio de snelst mogelijk hulp en wordt onze regio weer een stukje veiliger!

Wij zijn op zoek naar:

 Ambulanceverpleegkundigen m/v (of verpleegkundigen die daarvoor opgeleid willen worden)

Ambulanceverpleegkundige is een dynamische, afwisselende, uitdagende en dankbare functie. Geen dag is hetzelfde. Je kunt in de hele regio ingezet worden voor alle onderdelen van de hulpverlening. Samen met de ambulancechauffeur vorm je een hecht team.

Wat ga je doen?

 • het verrichten van zowel spoed- als besteld vervoer
 • behandeling, stabilisering en bewaking van ongeval- en acuut zieke patiënten ter plaatse en tijdens vervoer
 • begeleiden van patiënten en hun familie ter plaatse en tijdens het vervoer
 • zorgdragen voor volledige en adequate invulling van het elektronisch ritformulier en overige administratie
 • op juiste wijze onderhouden van de materialen
 • uitvoeren van diverse extra taken binnen de reguliere/dagelijkse bedrijfsvoering
 • samenwerken met gedreven, enthousiaste en betrokken collega’s

Wat neem je mee en wat zijn jouw kwaliteiten?

 • diploma A-verpleegkundige of diploma verpleegkundige (niveau 4/5)
 • geldige BIG-registratie, aangevuld met een CZO-erkende opleiding: IC, Anesthesie of SEH
 • ruime werkervaring is een pre
 • diploma ambulanceverpleegkundige of de bereidheid om deze opleiding te volgen
 • bewust zijn van de ontwikkelingen die er zijn binnen en buiten onze organisatie
 • woonachtig in de regio (of binnen 30 minuten op de werkplek kunnen zijn) is een pre
 • overleggen van een bewijs van vaccinaties (Hepatitis B, titerbepaling en DTP) of je bent bereid de voor de functie benodigde vaccinaties vóór indiensttreding te ontvangen

Wat bieden wij

 • een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling in dienst van de Regio Gooi en Vechtstreek en je wordt verantwoordelijk gemaakt voor de werkzaamheden die horen bij de functie van ambulanceverpleegkundige
 • een salaris van minimaal € 2.336,00 en maximaal € 3.917,00 bruto per maand (functiegroep 50 of 55, afhankelijk van opleiding, kennis, ervaring en,op basis van 36 uur per week, exclusief onregelmatigheidstoeslag (salarispeil 1 januari 2019)
 • vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering beide van 8,33%
 • een bijdrage in de aanvullende zorgverzekering
 • en nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden

Wie en wat zijn wij en waar kom je terecht?

Regio

De Regio is het samenwerkingsverband van de zeven gemeenten in Gooi en Vechtstreek “Voor inwoners en met gemeenten”. De Regio is een maatschappelijk bedrijf. Wij zijn er niet voor winst, maar we zorgen er samen voor dat de samenleving kan functioneren en leveren een bijdrage aan de gezondheid, het welzijn en de vitaliteit van de inwoners in onze streek”.

De Regio is een organisatie die talenten van medewerkers helpt ontwikkelen en stimuleert om uitdagingen aan te gaan en kansen te creëren en te grijpen. Een flexibele organisatie die volop in beweging is en waar van alles gebeurt.

De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Gooi en Vechtstreek verzorgt 24 uur per dag het ambulancevervoer en is onderdeel van de Regio. De RAV wordt gevormd door de meldkamer ambulancezorg in Naarden en de ambulancedienst.

De ambulancedienst heeft drie standplaatsen, in Hilversum, Blaricum en Weesp. De RAV verzorgt met 10 ambulances, 1 zorgambulance, 1 Rapid Responder Ambulance, een Rapid Responder Ambulance, een OvDG voertuig, een zorgambulance en 80 medewerkers het ambulancevervoer binnen Gooi en Vechtstreek.

De RAV Gooi en Vechtstreek werkt nauw samen met de RAV Flevoland en is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om de inzet van mens en materiaal zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het kan voorkomen dat je ook incidenteel in Flevoland ingezet wordt.

Ik wil deze baan!

Schriftelijk reageren kan via de sollicitatiebutton op de website www.werkenvoorgooivechteem.nl

In het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) wordt een referentiecheck gedaan. Een medische aanstellingskeuring, een dag meerijden op de ambulance en het opvragen van een verklaring omtrent het gedrag maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met één van de operationeel managers: Peter Jurriaans via telefoonnummer 06-52578153 (ma-di-wo-do) of René van Dijk via telefoonnummer 06-21710374, (ma-di-do-vr).

Voor meer informatie bezoek onze websites www.ravgooi.nl en www.regiogv.nl en www.werkenvoorgooivechteem.nl

 

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Patiënten die in september 2019 via onze RAV ambulancezorg hebben ontvangen, kunnen in oktober en november dit jaar worden gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek om de ambulancezorg te verbeteren. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Nivel namens de RAV Gooi en Vechtstreek. Patiënten ontvangen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over de ervaringen met de verleende ambulancezorg. Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld.  Mocht u echter niet willen deelnemen aan het onderzoek, dan kunt u dit doorgeven aan de RAV Gooi en Vechtstreek via info@ravgooi.nl. Uw adresgegevens worden dan niet gebruikt en u ontvangt geen uitnodiging voor het onderzoek.

Het jaarverslag 2018 is verschenen. Dit is het eerste gezamenlijke jaarverslag van de RAV Flevoland en de RAV Gooi en Vechtstreek.

Enkele highlights uit ons jaarverslag:

Nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor
In 2018 werd hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe kantoorgebouw en ambulancepost in Hilversum. De oude ambulancepost moest plaats maken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis Tergooi. Het nieuwe gebouw is aanmerkelijk ruimer dan het vorige pand en biedt ruimte aan de volledige staf van beide RAV’s. Begin 2019 is de RAV verhuisd naar het nieuwe pand.

Samenwerking RAV’s
Na jaren van voorbereidingen werd 2018 voor ons een oogstjaar. De samenwerking tussen de RAV’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek kreeg zijn uiteindelijke vorm, met een complete integratie van staf en management.

Sluiting IJsselmeerziekenhuizen
Een belangrijke ontwikkeling waar de RAV zich mee geconfronteerd zag was de sluiting van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad. In nauw overleg met de zorgverzekeraars werd de capaciteit verder uitgebreid en kwamen er drie 24-uurs-diensten en één zorgambulance bij. Door proactief te reageren en te anticiperen op de ontwikkelingen rondom het ziekenhuis werd de patiëntenzorg zo goed mogelijk gecontinueerd.

Voor het volledige jaarverslag zie:

Jaarverslag 2018

Op vrijdag 10 mei is de nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor van de RAV op het terrein van Tergooi feestelijk geopend door burgemeester Pieter Broertjes. Met het doorknippen van het lint werden de garagedeuren geopend en kwamen de ambulances naar buiten met zwaailicht en sirene.

Samenwerking

De nieuwe ambulancepost ligt vlakbij de oude post, die plaats moest maken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis Tergooi. Het pand is ontworpen door architectenbureau Wiegerinck en is een stuk ruimer dan de oude post. Door de jaarlijks stijgende vraag naar ambulancezorg groeide het aantal werknemers en werd de post te klein. De extra ruimte is ook nodig vanwege het samenwerkingsverband dat de RAV Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2018 is aangegaan met de RAV Flevoland. Er is nu plek voor de volledige staf van beide RAV’s.

Het pand bestaat uit twee bouwlagen en biedt plaats aan 45 medewerkers en acht ambulances. Op de begane grond bevindt zich de ambulancepost met een kleedruimte, garage met wasplaats en een verblijfruimte voor de ambulancemedewerkers. Op de eerste verdieping is het kantoorgedeelte met een vergaderruimte, een instructielokaal en werkplekken voor de directie en de staf- en ondersteunende diensten.  Naast deze locatie beschikt de ambulancedienst over een post in Blaricum en een post in Weesp.

Vorige week zijn de sleutels van de eerste van een reeks nieuwe ambulances overhandigd aan wagenparkbeheerder Hilbrand Trampé. Hiervoor is een gezamenlijk aanbestedingstraject doorlopen met samenwerkingspartner RAV Flevoland.

Dit nieuwe model Mercedes Benz 419 Emergency Sprinter is in veel opzichten verbeterd ten opzichte van de huidige ambulances.Zo is er een compressor koelkast gemonteerd zodat personeel bij lange diensten hun eten koel kunnen bewaren. Ook is er door het hele achtercompartiment indirecte verlichting gemonteerd, zodat patiënten niet onnodig in fel licht hoeven te kijken.

De inmiddels befaamde Martin Hoorns ontbreken niet: vier luchthoorns die incidenteel bij de gewone sirene bijgeschakeld kunnen worden. Een zeer uitgebreid signaleringspakket inclusief powerled’s siert het voertuig rondom.

Nieuw voor de RAV Gooi en Vechtstreek is een aparte kast met daarin een vacuümmatras, evacuatie stoel en speciale materialen voor behandeling van slachtoffers van grote (terreurgerelateerde) incidenten.

Binnen drie jaar zal het gehele wagenpark van de RAV Gooi en Vechtstreek zijn vervangen door dit nieuwe model.

Van 6 februari t/m 27 februari 2019 testen ambulancehulpverleners tijdens een draagproef de nieuwe ambulancekleding. Ook twee medewerkers van de RAV Gooi en Vechtstreek doen hier aan mee. Tijdens de test wordt gelet op de functionaliteit en het comfort van de kleding. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners, met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega’s in de huidige geel/groene ambulancepakken.

Voor een filmpje over de nieuwe kleding zie de link:
Dit zijn de nieuwe kleuren voor ambulancemedewerkers

Herkenbaar
De huidige ambulancekledinglijn is ruim 15 jaar oud. De kleding heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. “Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent” vertelt Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). Noten: “De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg”.

Zelfde vak, beter pak
De ambulancesector is content met het nieuwe kledingontwerp. Maar minstens zo belangrijk is het dat de kleding functioneel is en lekker zit. Dat wordt getest tijdens de landelijke draagproef. Twee ambulancehulpverleners uit elke regio doen hieraan mee. De nieuwe kleding wordt getest tijdens het dagelijkse werk. U kunt dus ambulancehulpverleners tegenkomen die er anders uitzien dan u gewend bent. De kleding is echter het enige dat anders is. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega’s in de huidige groen/gele ambulancepakken.

Zomer 2019
Na de landelijke draagproef worden de bevindingen die de draagproefdeelnemers indienen besproken en waar mogelijk verwerkt. Naar verwachting wordt de definitieve kleding rond de zomer van 2019 gefaseerd aan de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) uitgeleverd. De helft van de RAV’s stapt rond de zomer over op de nieuwe kleding, dit zijn: Ambulancezorg Groningen, RAV Fryslân, UCMG Ambulancezorg, GGD Flevoland, RAV Hollands Midden, RAV Zuid-Holland Zuid, RAV Limburg-Noord, RAV Limburg Zuid, Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, VR Gelderland-Midden en RAV Gelderland Zuid. De rest van de RAV’s volgt later. “We hebben Wiltec B.V. gecontracteerd als leverancier. Zij kwamen na een aanbestedingstraject voor ons als beste kandidaat uit de bus. We zien de nieuwe kleding en onze samenwerking met veel vertrouwen tegemoet”, besluit Noten.

RAV betrekt nieuwe ambulancepost Hilversum

Op vrijdag 18 januari is de nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor van de RAV op het terrein van Tergooi in Hilversum in gebruik genomen. De nieuwe ambulancepost ligt vlakbij de oude post, die plaats moet maken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Het nieuwe gebouw, ontworpen door architectenbureau Wiegerinck, past goed binnen de natuurlijke omgeving van de Monnikenberg en is een stuk ruimer dan de oude post. Het pand bestaat uit twee bouwlagen en biedt plaats aan 45 medewerkers en acht ambulances. Op de eerste verdieping is het kantoorgedeelte met een vergaderruimte, een instructielokaal en werkplekken voor de directie en de staf- en ondersteunende diensten.  Op de begane grond bevindt zich de ambulancepost met een kleedruimte, garage met wasplaats en een verblijfruimte voor de ambulancemedewerkers.

Naast deze post beschikt de ambulancedienst over een post in Blaricum en een post in Weesp. Het gebouw in Hilversum wordt op een later moment feestelijk geopend.

Het nieuwe adres is:

Laan van Tergooi 6
1212 VG Hilversum

We hebben ook een nieuw telefoonnummer: 0320-287811