Ambulance voor Kids

Spreekbeurten

Kinderen vinden het leuk om een spreekbeurt te houden over de ambulance. Ben jij dit ook van plan? Stuur dan een mailtje naar: info@ravgooi.nl of bel met 035-646 04 81. Je kan dit natuurlijk ook door de juf of meester laten doen. Wanneer we je aanvraag ontvangen hebben sturen we een pakketje met informatie naar je op! Voorwaarde is wel dat je op een school zit in de regio Gooi en Vechtstreek.

Sirene

Voorrangsvoertuigen (zoals ambulance, politie en brandweer) mogen in Nederland de sirene voeren als zij een dringende taak vervullen. De ambulance voert een drietonige sirene. Druk op de afspeelknop om de sirene te horen.

Star of Life

Ambulances herken je aan de opvallende gele kleur en aan de blauwe en rode strepen. Deze strepen worden striping genoemd. Naast de strepen is er nog een ander belangrijk symbool te vinden op de ambulances: de Star of Life. Dit is een blauwe ster met zes stralen, die staan voor de zes onderdelen van de ambulancezorg: – herkenning van het medische probleem – alarmering – uitruk – zorg ter plaatse – zorg onderweg – overbrenging naar een ziekenhuis voor de benodigde zorg. In het midden van de ster staat een esculaap (slang), symbool voor geneeskunde. IMG_2182